Stockholm har ett stort utbud av bra restauranger och det kan vara svårt ibland att hitta rätt. Det finns många olika typer av kök man kan besöka. Och om man vill så kan man resa mellan olika världsdelar i smakupplevelser utan att ens lämna Stockholm stad.

Indiskt

Det indiska köket har många exotiska kryddor i sig. Man brukar prata om curry, och även om det är något som många tror är en krydda men det är det faktiskt inte. Curry står för kryddmix och det kan variera stort på innehåll. Man brukar prata om röd, gul eller grön curry beroende på vilket ingrediens som är dominerande.

Mexikanskt

En liten taqueria eller restaurang med helhetskoncept inspirerat från Mexiko har blivit superpopulärt bland Sveriges foodies. I Mexiko använder man sig av många starka kryddor som chilli och pirripirri. Det är ett fräscht alternativ till snabbmat som är i vissa fall även nyttigt. I Stockholm kan man finna många restauranger som jobbar med de här rätterna, som tacos, enchiladas, burritos och så vidare.

Franskt

Det franska köket kan vara det mest kända och populära i hela världen. I Stockholm finner du många restauranger som serverar fransk mat på bästa sätt tänkbart. Det är fantastiskt gott och till detta kan man avnjuta ett glas fransk champagne. Brasserie bobonne på Storgatan är en stående favorit.

Italienskt

Gillar du pizza, pasta och goda viner så är Italien platsen för dig. Det finns pizzerior i hela Stockholm, vissa håller bättre klass än andra. Men sen finns det även fina kök med äkta italienska rätter. Man ska alltid prova restauranger med få saker på menyn. Om de har för mycket kan det vara lite svårt att avgöra om de verkligen har kunskapen om att tillaga så många rätter på bästa sätt. Prova Il Risotto och du kommer inte bli besviken.