I Stockholm finns något för alla smaker. Det har blivit som ett Mecka för den som älskar mat och för den som älskar att prova nya smaker. Man kan välja allt från dyra, lyxrestauranger, till utsökt mat i food trucks och liknande. Man kan i princip prova något nytt varje dag utan att någonsin behöva känna sig uttråkad eller utan alternativ. Här kommer några prisade restauranger som är väldigt heta just nu.

Brasseriet

Det här stället är som Café Opera fast i krogformat. Det är lyxigt, hippt och finns en fantastisk many att avnjuta. Se till att boka bord i god tid då den här platsen alltid är fullbokad. Man kan ringa eller skicka mejl för att reservera bord, så gör det i god tid. Du kommer inte att bli besviken om du vill äta god mat ute.

Restaurang AG

Det här är platsen för alla som älskar kött, pommes och goda såser. Lokalen är inspirerad från en industrilokal men låt dig inte luras av det. Själva känslan när man är där är fortfarande superhäftigt och maten är slående. Det är dock inget alternativ för den som är vegetarian eller den som inte gillar så mycket kött. Restaurang AG har husmanskost i en modern version.

Farang

För den som gillar asiatisk mat finns Farang. Den här restaurangen är helt makalös på att ge en upplevelse utöver det vanliga. Både lokalen, personalen men framförallt maten är i världsklass. Smaka igenom deras avsmakningsmeny med passande viner till, du kommer inte ångra dig.

Punk Royale

På Folkungagatan 128 finner du den här coola restaurangen som är riktigt populär just nu. Experterna kallar den för punkig men i lyxig tappning. Precis som Brasseriet så är det nödvändigt att boka bord innan du ska gå dit om du vill vara säker på att få äta där.