Om man ska anordna en fest eller större tillställning så kan det ibland vara skönt att låta en utomstående ta hand om matlagningen. Det är ett stort projekt som en expert borde sköta även om det är fler än 20 gäster. Man ska inte underskatta att matlagning faktiskt är ett yrke som kockar är experter på. Så låt de göra det de gör bäst medan du tar hand om gästerna.

Beställ mat

Man kan välja att låta en cateringfirma komma hem och lämna maten som man beställt. Då får man oftast säga hur många gäster som kommer och om maten ska vara kall eller varm. Man får sedan maten levererad och instruktioner om hur den ska serveras på bästa sätt.

Låt kockarna laga maten på din fest

För att få absolut färsk mat så kan man låta kockarna från cateringfirman stanna och förbereda, servera och sköta allt annat som har med maten att göra på festen. Man kan även be dem ta med sina egna servitörer så att man slipper ha buffé eller liknande koncept på festen.

Slipp stressen med att laga mat till alla gästerna

Att planera och genomföra en fest tar mycket tid och energi. För många kan det vara ett stort stressmoment att sköta matlagning och all timing som det innebär. Därför bör man anlita experter för att fixa maten så att man inte behöver stressa i onödan. Stress kommer komma trots det.

Specialanpassa din meny

Man kan be firman om speciella och särskilda menyer. Oftast har de några förslag som man kan välja mellan, men oftast kan man även få vara med och sätta ihop menyn så som man själv vill ha den.

Allergier och intoleranser

Kom ihåg att säga till om det är så att någon i sällskapet är intolerant mot något eller om någon är allergisk.