När man jobbar med catering så är det inte riktigt likadant som när man driver en restaurang. I vissa fall kan man göra både och, men det är i början kanske svårt att fokusera på båda aspekterna. I följande inlägg kan du läsa om några viktiga saker att tänka på om du har bestämt dig för att jobba med catering, det vill säga ha ett mobilt kök och laga mat på olika ställen som större event och liknande.

Ha goda relationer med dina kunder

Eftersom man inte har lika många återkommande kunder regelbundet inom catering så är det bra att vårda alla kundrelationer med extra vördnad. Det kan handla om att dina kunder vill köpa dina tjänster en gång om året eller mindre. Men när det väl är dags för de att välja firma så ska de alltid tänka på dig först eftersom du gjort så bra intryck förr.

Se till att maten alltid är så fräsch som möjligt

Det är jätteviktigt att maten som ni serverar är fräsch. Investera i bra verktyg och behållare som gör det enkelt för dig och dina anställda att göra ett bra jobb.

Marknadsföring

Det kan vara svårt att sticka ut på marknaden idag eftersom det finns så många olika företag som jobbar med catering. Att integrera digital marknadsföring i sin mix kan vara jätteviktigt. Om man själv inte har så bra koll på vad det innebär så kan man anlita sig utav experter. Kom ihåg att det här kan vara skillnaden mellan att en kund väljer en konkurrent framför dig bara för att du inte finns på sociala medier eller liknande. Så skaffa det och se till att det bli bra gjort.

Fråga tidigare kunder om de vill vara dina referenser

När du jobbat upp en kundbas så kan du fråga dem om de vill vara dina referenser. Det är riktigt bra för din business!