I Sverige har vi en lång historia av att försöka vara så sparsamma och miljömedvetna som möjligt. Detta kan bero på att vi har haft ett väl fungerande samhälle under många år och därför har lönerna även blivit väldigt bra. Det är därmed för dyrt för företag att anlita så kallade springpojkar numera. Om man skulle göra det så skulle de ha en minimilön som inte blir ekonomiskt försvarbart för restaurangerna i längden.

Plattform för delningsekonomi

Sedan några år tillbaka har delningsekonomi blivit väldigt populärt, som till exempel att använda Uber när man ska åka någonstans eller hyra en lägenhet via Airbnb istället för att boka hotell. Det finns nu även många liknande företag i världen som försöker göra liknande med just leverans av hämtmat. Det kallas ju hämtmat i Sverige just för att man är van vid att man måste hämta den själv.

Ett fenomen som är populärt på andra platser i världen

Uber eats och liknande applikationer växer så det knakar på många håll i världen. Det finns även många utmanare till den här appen och i Sverige börjar det bli mer och mer vanligt att man även beställer hem mat. Det är fantastiskt att det skapar nya jobb. Speciellt när de som levererar maten cyklar eller väljer miljövänliga alternativ. Det här är väldigt bra för landets utveckling.

Nu blir det här även populärt i Sverige, förhoppningsvis

Förhoppningsvis är det här en affärsmodell som kommer bli mer och mer populär i Sverige. Det skulle nämligen kunna vara väldigt bra ur ett miljöperspektiv eftersom folk inte längre behöver sätta sig i en bil för att hämta mat utan en person kan leverera mat till flera olika familjer i samma område. Det är fortfarande problem hur man ska lösa det här rent skattemässigt och politikerna i Sverige är inte helt överens än.