Restauranger & inneställen i Stockholm

Stockholm har blivit en metropol för riktigt bra och exklusiva restauranger i Sverige. Det finns något för alla smaker och i alla prisklasser för den som söker!

Bästa restaurangerna i Stockholm

Stockholm har ett stort utbud av bra restauranger och det kan vara svårt ibland att hitta rätt. Det finns många olika typer av kök man kan besöka. Och om man vill så kan man resa mellan olika världsdelar i smakupplevelser utan att ens lämna Stockholm stad. Nedan finner du några av de mest populära och välbesökta restaurangerna i Stockholm, självklart så varierar favoritställena från person till person.

Indiskt

Det indiska köket har många exotiska kryddor i sig. Man brukar prata om curry, och även om det är något som många tror är en krydda men det är det faktiskt inte. Curry står för kryddmix och det kan variera stort på innehåll. Man brukar prata om röd, gul eller grön curry beroende på vilket ingrediens som är dominerande.

Mexikanskt

En liten taqueria eller restaurang med helhetskoncept inspirerat från Mexiko har blivit superpopulärt bland Sveriges foodies. I Mexiko använder man sig av många starka kryddor som chilli och pirripirri. Det är ett fräscht alternativ till snabbmat som är i vissa fall även nyttigt. I Stockholm kan man finna många restauranger som jobbar med de här rätterna, som tacos, enchiladas, burritos och så vidare.

Franskt

Det franska köket kan vara det mest kända och populära i hela världen. I Stockholm finner du många restauranger som serverar fransk mat på bästa sätt tänkbart. Det är fantastiskt gott och till detta kan man avnjuta ett glas fransk champagne. Brasserie bobonne på Storgatan är en stående favorit.

Italienskt

Gillar du pizza, pasta och goda viner så är Italien platsen för dig. Det finns pizzerior i hela Stockholm, vissa håller bättre klass än andra. Men sen finns det även fina kök med äkta italienska rätter. Man ska alltid prova restauranger med få saker på menyn. Om de har för mycket kan det vara lite svårt att avgöra om de verkligen har kunskapen om att tillaga så många rätter på bästa sätt. Prova Il Risotto och du kommer inte bli besviken.

Inneställen i Stockholm som du måste prova!

I Stockholm finns något för alla smaker. Det har blivit som ett Mecka för den som älskar mat och för den som älskar att prova nya smaker. Man kan välja allt från dyra, lyxrestauranger, till utsökt mat i food trucks och liknande. Man kan i princip prova något nytt varje dag utan att någonsin behöva känna sig uttråkad eller utan alternativ. Här kommer några prisade restauranger som är väldigt heta just nu. Om du inte vill gå dit för att äta av deras mat så erbjuds det oftast en riktigt bra drinkmeny där det finns något för alla smaker.

Brasseriet

Det här stället är som Café Opera fast i krogformat. Det är lyxigt, hippt och finns en fantastisk many att avnjuta. Se till att boka bord i god tid då den här platsen alltid är fullbokad. Man kan ringa eller skicka mejl för att reservera bord, så gör det i god tid. Du kommer inte att bli besviken om du vill äta god mat ute.

Restaurang AG

Det här är platsen för alla som älskar kött, pommes och goda såser. Lokalen är inspirerad från en industrilokal men låt dig inte luras av det. Själva känslan när man är där är fortfarande superhäftigt och maten är slående. Det är dock inget alternativ för den som är vegetarian eller den som inte gillar så mycket kött. Restaurang AG har husmanskost i en modern version.

Farang

För den som gillar asiatisk mat finns Farang. Den här restaurangen är helt makalös på att ge en upplevelse utöver det vanliga. Både lokalen, personalen men framförallt maten är i världsklass. Smaka igenom deras avsmakningsmeny med passande viner till, du kommer inte ångra dig.

Punk Royale

På Folkungagatan 128 finner du den här coola restaurangen som är riktigt populär just nu. Experterna kallar den för punkig men i lyxig tappning. Precis som Brasseriet så är det nödvändigt att boka bord innan du ska gå dit om du vill vara säker på att få äta där.