Kostnader för att skapa mat
Kockar vet exakt hur många individer de ska servera. Det innebär att du kan köpa precis det som är helt avgörande och minska kostnaderna för matslöseri. Ett vanligt matställe kan vara redo att servera 150 personer någon slumpmässig kväll, oavsett om bara 30 promenerar genom entrén.
Redskapskostnader
Eftersom de flesta små matlagningsuppgifter bara behöver sin utrustning ett par dagar varje vecka, verkar det OK att leasa den för bara de gånger de kommer att användas. Denna kostnad räknas in i den allmänna arbetsbeskrivningen. Det innebär, inte alls som den nya krögaren, cateringfirman behöver inte klara av ett fantastiskt mått ovanför direkt utanför dörren.
Serveringspersonal
De flesta tillagade tillfällen är bufféstilar, och det innebär att cateringorganisationen kan klara sig med några servitörer för ett sällskap med mer än 100 besökare, medan den motsvarande listan med deltagare på ett matställe förväntar sig ungefär åtta till tio betalda serveringspersonal.