FEM tips för att starta ett café cateringsystem

Catering
Släpp ut nyheterna
Det hjälper dig inte att sätta upp ett matprogram i händelse av att du blir tyst om det – se till att berätta för dina stammisar!

Närhelst du har lagt ut ett antal följare på ditt café, kommer du utan tvekan att börja få en liknande förfrågan mer än en gång: Gör du catering?

Förutsatt att du verkligen är redo att svara kan du börja utöka din inkomst per kvadratfot utan att lägga till några platser och det kan vara perfekt för affärer på lång sikt.

I vilket fall som helst, som vanligt, finns det något annat med matlagning än det som kan vara omedelbart uppenbart, och det hjälper dig inte att skapa en matmeny utan att verkligen förstå de intrikata detaljerna i vad som kan vara ett extremt tråkigt åtagande. Följande är fem sätt att tillgodose nybörjare för att hjälpa dig att hålla dig borta från de vanliga fällorna av matställen som tillhandahåller mat.

1.Håll menyn grundläggande och ren

När du konceptualiserar matmenyn ska du inte återställa ett redan löst problem. Catering borde vara ett karaktäristiskt intryck av maten du nu gör, egentligen inte en metod för att prova nya saker, i princip inte från början. Fundera på din nuvarande meny i grunden: hur bra kommer maten du erbjuder att hålla på lång sikt och resa? Sök efter alternativa sätt att använda fixeringarna som du nu köper för att försöka att inte skaffa aktier som du bara använder av misstag och som kan gå till spillo.

Se menydesigner från fullskaliga livsmedelsleverantörer och olika matställen i ditt utrymme för att se vilken typ av paket individer annonserar om: Skulle de säga att de tar betalt per individ eller per pund? Avsluta sedan vad som gäller för din bild.

Förutsatt att du erbjuder grill eller något nästan identiskt, laddning per pund checkar ut. Se bara till att dina kunder förstår antalet individer ett halvt kilo mat som kommer att servera. Förutsatt att din idé är mer raffinerad, med pläterade applikationer och rätter som du kommer att dechiffrera en matstil, kan det mycket väl vara smartare att ta betalt per individ. Allt övervägt, låt kunderna ta del av vad som kommer ihåg för den individuella kostnaden. Är det mat, resor, uppläggning och separat tid, administration, kläder, sopor, engångsartiklar?

En anständig riktlinje är detta: i händelse av att det kostar dig kontanter, borde du ge kunden den kostnaden. I vissa fall kan paketering av dessa utgifter till en för varje enskild avgift göra att kunder känner sig mindre besvärade.

2.Rekrytera (eller tilldela) en direktör för att tillhandahålla mat

Det viktigaste du kan göra för att få ditt matprogram att fungera som förväntat är att tilldela en person i personalen att övervaka förfrågningar. Detta eliminerar oordningen med att ha ett fåtal unika arbetare som hanterar matlagningsförfrågningar och gör ett ramverk som gör det enklare att tillhandahålla matkonsumtion för personal och kunder.

Du kan rekrytera den här situationen som deltidsanställd, tillfällig arbetare om chansen att catering är koncentrationen; eller så kan du hitta någon i personalen som är perfekt med kunder (särskilt med tanke på eventuellt trista, monotona förfrågningar), som är mycket effektiv och självansvarig för att vara din go-to matlagningshandledare hela året. Du kan ge impulsbelöningar till den här positionen, med tanke på matlagningserbjudanden, eller bara betala tillbaka på tim- eller löneskäl för det arbete de gör.

Sedan, när förfrågningar kommer in, kan du vägleda dem till matlagningschefen och låta annan personal göra detsamma. Du kanske upptäcker, särskilt om den här personen spelar olika roller i verksamheten, att det är användbart att ställa in vanliga matlagningstider. Allt övervägt, låt individer berätta om dessa timmar på din webbplats och röstmeddelande: “Om du frågar om att tillhandahålla mat, om det inte är för mycket besvär, lämna ett meddelande, så kommer vår matlagningsledare att svara dig mellan långa sträckor av X och X.”

3.Sprid nyheterna

Det gör inte dig ett dugg bra att sätta upp ett cateringprogram med chansen att du kommer att vara tyst om det! Berätta för dina standardkunder på olika sätt om dina bidrag:

Lägg till ett meddelande till kundkvitton: “Insåg du att vi tillhandahåller mat? Besök vår sida för finesser.”
Lägg till en reklambit eller en eventuell meny med bocken mot slutet av middagen.
Skicka ett meddelande till din e-postlista och ge dem en smygtitt på din matmeny innan den är tillgänglig för människor i allmänhet för att ge dem en “insider”-status.
Skicka ett offentligt uttalande till grannskapsmedia, inklusive cateringmenyn, kontaktdata för cateringchefen och några fantastiska bilder.
Planera ett avsmakningstillfälle för att förmedla bidrag från din cateringmeny till media, krafter att räkna med och kändiskunder. Få fotografier av tillfället att använda via onlineunderhållning och andra matlagningsuppvisningar.
Överväg att inkludera motivationsfaktorer för tidiga beställningar. “Begär senast X och få ett gratis bakverk för upp till X antal besökare.” Eller “Få $50 rabatt på förfrågningar på $300 eller mer.”

4.Utbilda personalen i matlagning självständigt och explicit

Att ge mat är en mycket överraskande varelse från vanlig caféadministration. Den förväntar sig noggrannhet och stora auktoritativa förmågor, förutom förmågan att anpassa sig till värdens område med normalt lite erfarenhet av att arbeta i det klimatet. Oavsett om din personal tjänar från någons hem, ett uthus eller ett avlägset hörn av skogen, borde kongressen vara något mycket liknande.

Kräv ett par dagar och utbilda din personal i dina matstrategier och antaganden, inklusive att bygga upp riktlinjer för kläder och förberedelser, anpassa paustider, handdatorer och metoder för rökning och besökssamarbete.

Ofta är cateringpositioner en “hämta upp tempot och pausa”-omständighet, där personalen är exceptionellt livlig mot framsidan av spelningen, med mindre arbete under mitten av festen och ytterligare en våg av rörelse mot slutet. Se till att din personal vet om vilka åtaganden de kan hjälpa till med under festen och hur du förväntar dig att de ska agera under stillestånd.

Under de mest aktiva mattiderna, överväg att anställa personal som kommer in för att förbereda sig under lediga timmar för att avstå från att tävla om att förbereda och laga mat med kockar som planerar för kvällens caféadministration. Det kan mycket väl förtjäna att anlita lite hjälp då och då för att förbereda catering förutsatt att programmet verkligen tar fart.

Lägg till ett explicit språk för catering i din arbetshandbok och erbjuda den här uppdateringen med befintlig personal. Du kan också göra en matlagningsdagordning för att stapla upp, inklusive saker som handskar, sidohanddukar, sopsäckar och saran wrap; utöver nästa utrustning måste du ta hand om verksamheten.

Se också till att konsekvent ta med ytterligare sidohanddukar! Du kommer att kräva dem.

5.Investera i det bästa (och medbrottsling för resten)

Att lägga till full-administration catering kan kräva att du köper lite ny hårdvara, som att slipa rätter och servera fat och redskap. Lägg resurser på kvalitetsbitar som speglar varumärket du har gjort i ditt matställe som kommer att hålla i längden. Kom ihåg att handla Execution Foodservices webbplats för utrustning och tillbehör för olika serveringsprodukter och maskinvaruval.

För engångsartiklar, tänk på besökarens behov. Du måste använda tunga tallrikar för att hålla dig borta från spill eller brott. Ingen behöver hålla en mättad tallrik fylld av köttbullar på en fest! Detta är en potentiell chans att få några märkta engångsartiklar tryckta som kommer att ha en varaktig effekt på besökarna på festen – – servetter, liners, koppar och mer kan generellt tryckas med din organisations logotyp så att besökarna på festen vet där all den extraordinära maten kom ifrån!

När det gäller matlagningsutrustning kan du inte köpa allt; och det tenderar att vara utmanande att spara tillräckligt med hårdvara i närheten för stora sammankomster eller under riktigt lång tid när du har olika matspelningar på dubbeln. Allt övervägt, spåra upp en uthyrningsorganisation lokalt för att välkomna som referensmedbrottsling. Få lite marginal för att träffa den här verksamheten, bli bekant med deras lager och deras praxis innan du tar ett ansvar. När du gör det kanske du upptäcker att du får bra referenser från den organisationen och tvärtom.

Att skapa ett cateringnätverk med tillgångar som uthyrning, djs, artister, hoppslott och till och med inställningar kan hjälpa dig att utveckla dina egna administrationer samtidigt som du förbättrar den allmänna insikten för dina besökare.